středa 27. srpna 2008

Google spustil našeptávač na homepage

V prosinci 2007 jsem vám radil, jak zapnout našeptávač v Googlu. Nyní již tento postup neplatí, protože Google svůj našeptavač po čtyřech letech testování v rámci Google Labs přesunul do ostrého provozu na homepage. V nastavení se objevila i nová volba Návrhy dotazu (Query Suggestions), kterou jde našeptavač vypínat a zapínat.

Našeptávač funguje jen na úvodní stránce Googlu, ne na stránkách s výsledky vyhledávání. Zobrazuje 10 nejhledanějších dotazů začínajících znaky zadanými do vyhledávacího pole. U každého odotazu je uveden přibližný počet nalezených stránek.

Aktualizováno 28. 8. 2008: O našeptavači píše už i oficiální blog Google ČR. Nazývá ho Našeptávač Google (s velkým N a s dlouhým á), tedy přesně stejně, jako Seznam. Docela by mne zajímalo, zda to je oficiální název, nebo jen nedopatření autorky článku.

3 komentáře:

  1. Na stránkách s výsledky vyhledávání mně to nezobrazuje 10 nejhledanějších dotazů začínajících znaky zadanými do vyhledávacího pole.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, v článku to píšu. Našeptavač je aktivní jen na úvodní stránce.

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud bude zájem, tak můj komentář k zajímavosti u našeptávače na Seznamu:
    http://blog.efektne.cz/je-naseptavac-vyhodny-pro-uzivatele-nebo-vyhledavac/

    Pokud ne, tak to prosím smažte;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.