pátek 21. března 2008

Radarové snímky počasí na Google Earth již i v Evropě

Radarový snímek Evropy

Radarovými snímky počasí je na Google Earth od včerejška pokryta také Evropa a tudíž i ČR. Data ze srážkového radaru se zobrazí po zapnutí vrstvy Počasí, která zahrnuje i snímky oblačnosti a aktuální předpověď, nebo samotné vrstvy Radar (viz obrázek). Radarová data by měla být průběžně aktuální, zpráva Googlu hovoří o aktualizaci v téměř reálném čase. Meteo snímky Evropy a předpověď poskytuje Weather.com.

Vrstva Počasi na Google Earth

Zde si můžete zdarma stáhnout program Google Earth v češtině. O vstvě počasí jsem psal již dříve v článku Aktuální satelitní snímky počasí na Google Earth, ale tehdy byly radarové snímky k dispozici jen pro USA. Předpověď počasí lze zobrazit i na Mapách Google, ovšem bez satelitních a radarových snímků -- viz článek Počasí už i na mapách Google.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.