čtvrtek 14. srpna 2008

Válka v Gruzii na mapě

Chcete-li lépe pochopit zeměpisné souvislosti války v Gruzii, doporučuji uživatelskou mapu, kterou vytvořil člen Google Earth Community Catholicgauze. Stejnou mapu si můžete zobrazit pomocí tohoto KML souboru na Google Earth.

Na mapě najdete nejdůležitější gruzínská města, regiony Abcházie (Abkhazia) a Jižní Osetie (South Ossetia), postavení ruského černomořského loďstva, ruských i gruzinských pozemních armád a cílů leteckých útoků. Nechybí ani trasy dvou ropovodů, které přes Gruzii procházejí z Ázerbájdžánu k černému moři.

Mimochodem, základní mapa Gruzie na mapách Google je úplně prázdná a Google hned po vypuknutí války upadl v podezření, že z ní všechny informace záměrně odstranil. Musel pak vysvětlovat, že mapa Gruzie byla prázdná vždy a s válkou to nijak nesouvisí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.