sobota 1. prosince 2007

Mapa parkování v Praze

Parkování v Praze je čím dál obtížnější. Zejména od listopadu 2007, kdy Praha 2 zavedla rezidenční parkovací zóny, nezbývá v centru často nic jiného než placené parkoviště. Vytvořil jsem proto mapu parkování v Praze (viz též "živá" mapa níže), která zatím obsahuje všechna P+R parkoviště, hlídaná (tedy většinou placená) parkoviště ze seznamu ÚDI a pár podzemních parkování (Kotva, Národní divadlo, Kongresové centrum atd.), na které jsem si vzpomněl.

Úpravu mapy jsem povolil komukoli a budu rád, když do ní doplníte další parkoviště -- jak oficiální a placená, tak i jakákoli jiná vhodná místa k parkování, která znáte ze svého okolí či z cest po Praze. K již zakresleným parkovištím můžete přidat vlastní poznámky, např. ceník, zda parkoviště bývá volné apod. Stačí se přihlásit k účtu Google a dále vás povede tento návod na kreslení map.

Při úpravách mapy laskavě respektujte barevné značení parkovacích míst:

  • červená - hlídané parkoviště (placené)
  • purpurová - záchytné parkoviště P+R
  • fialová - pozemní parking
  • modrá - nehlídané resp. bezplatné parkoviště
  • zelená - jiné vhodné místo k parkování

Zvětšit mapu

Obyvatelům Brna, Ostravy, Plzně a dalších měst se omlouvám za pragocentrismus, ale mapu jsem omezil jen na parkování v Praze, protože se Mapy Google s rostoucím počtem značek znatelně zpomalují. Pokud si pro své město založíte samostatnou parkovací mapu, vložte prosím odkaz do komentářů.

Díky za spolupráci!

4 komentáře:

  1. Měl jsem sto chutí tam přimalovat Okresní úřad pro Prahu Západ v Podskalské ulici na Praze 2, kde sídlí také odbor dopravy na kterém se vyřizují nové značky atd. jako centrum Kocourkova, protože tam my z té Prahy západ nemůžeme nikde zaparkovat.

    OdpovědětVymazat
  2. super!!!
    skoda, ze tam vsak neni ke kazdemu parkovisti presna adresa...
    ale stejne je to skvele!

    OdpovědětVymazat
  3. Pozítří jedu do Prahy a mapa s parkovišti se mi opravdu hodila, díky... Karel

    OdpovědětVymazat
  4. pro prijezd od jihu do prahy doporucuji parkovani v P+r chodov nebo parkovani zdarma na stredovem pasu budejovicke ulice (taktez je to hned vedle metra jako chodov)

    OdpovědětVymazat