pátek 20. června 2008

Jak přímo odkazovat na prezentace Google

Zveřejněním prezentace vytvořené v Dokumentech Google získáte adresu, kterou můžete posílat e-mailem nebo na ni odkazovat z webových stránek. Adresa vypadá nějak takto:

http://docs.google.com/Presentation?id=dg27v6rj_1000gx3kvmhm

Když tuto adresu navštíví uživatel, který není přihlášen ke googlímu účtu, dostane se na přihlašovací stránku s vloženou miniaturní prezentací a buď se musí přihlásit, nebo kliknout na poměrně nenápadný odkaz na konci stránky.

To nemusí být výsledek, kterého chcete dosáhnout. Pokud chcete, aby se každý dostal přímo na velkou prezentaci přes celé okno, musíte adresu trochu upravit. Přepište v ní Presentation na Present a na konec přidejte &skipauth=true. Adresa z příkladu výše tedy bude po úpravě vypadat takto:

http://docs.google.com/Present?id=dg27v6rj_1000gx3kvmhm&skipauth=true

Více o Prezentacích Google na Všemi osmi:

1 komentář:

  1. Dobrý tip. V souvislosti s Google Presentation mne vždy dostanou tyto dvě části chybové hlášky:

    Sorry, but this browser does not support web presentations.

    Zajímavá dedukce. Věřím, že můj prohlížeč presentace podporuje, ale Google nepodporuje jej. A to je to blbá Opera 2.5.

    Další uživatelsky přívětivá hláška:

    If you are working to fix problems with a specific browser and would like to bypass this check, just add ?browserok=true to the end of the Google Docs url.

    No a dokonáním díla je tato část:
    Please note that it is a violation of intergalactic law to use this parameter under false pretenses, so don't let us catch you at it.

    Je to specifikum poměrně nového produktu v rámci Google nebo to tam snad má na starost nekompetentní tým? Oproti ostatním službám presentace opravdu trpí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.