sobota 5. ledna 2008

Novoroční novinky v Dokumentech Google

Google právě inovoval svou on-line kancelář Dokumenty Google. A protože jednou z novinek je i možnost vložit prezentaci do vlastních stránek, prezentuji vám zde novinky formou... ehm... prezentace.

Zdroj: Google Docs Blog a vlastní testování.

6 komentářů:

  1. Pre zdielanie prezentacii odporucam radsej slideshare.net

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, že SlideShare je výborný. Sám ho používám. Vzhledem ke Google Docs má ale zásadní nevýhodu -- umí jen prezentace ve formátech PowerPoint (PPT, PPS), OpenOffice (ODP) a případně PDF. Nic z toho zase pro změnu neumí prezentační program Dokumentů Google, což je momentálně asi jeho největší chyba.

    A jen taková drobnost -- SlideShare je flashový, takže z něj nejde kopírovat (a tudíž snadno citovat). Z vložené prezentace od Googlu text kopírovat jde.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen mě mrzí, že i přes všechny inovace chybí přetahování myší na labely v Gmailu :-/
    Také mě v Gmailu chybí políčko pro přezdívku u kontaktu. Mám rád lidi v adresáři vyplněný se jménem ale některé z nich bych rád do mailu vkládal pomocí přezdívky. Nevíte někdo jak na to, nepřehlížím něco?

    (Vím že můj komentář moc netýká tohoto článku, doufám že to moc nevadí.)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda jen, že když v Google Docs přesunu (pomocí Move to folder) nějaký dokument do podsložky, automaticky ztratí štítek nadřazené složky. Je tu možnost ho do té podsložky pouze přidat (pomocí Add to folder), ale v tomto případě je tak trochu nelogicky jak v nadřazené složce, tak i podsložce, což může dost mást. Jinak jsou ale podsložky rozhodně plus.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdá se, že prezentaci si zatím neporadí se Safri.

    OdpovědětVymazat
  6. Poradí, zrovna jsem to Markovi testoval. Safari 3.0.4/Mac OS X 10.5.1.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.