neděle 25. listopadu 2007

Vertikální odsazení odstavců v Google Docs

Když jsem začal více používat Dokumenty Google, dost mi vadilo, že odstavce nejsou nijak vertikálně odsazeny. Neodsazené odstavce se hůř čtou a navíc nejde snadno poznat, co je skutečný odstavec (vyznačený stylem Normální odstavec a reprezentovaný HTML prvkem P) a co jen tvrdé odřádkování (HTML značka BR).

Problém jsem vyřešil tímto uživatelským stylem. Je určen pro Firefox a jeho doplněk Stylish, ale asi jde nějak nastavit i v jiných prohlížečích, které podporují uživatelské styly nebo rozšíření Greasemonkey.

2 komentáře:

  1. Šikovná věc. Funguje to pak i při sdílení dokumentů?

    OdpovědětVymazat
  2. Jiří, je to uživatelský styl uložený v prohlížeči, takže se uplatní jen u toho, kdo ho má. Při sdílení či publikování dokumentů tedy uvidí odsazené odstavce zase jen ti uživatelé, kteří si tento styl nainstalují do svého prohlížeče.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.