čtvrtek 4. září 2008

Abeceda podle Googlu a Seznamu

Od té doby, kdy Google spustil svůj našeptavač (Google Suggest), sestavuje Brady Forrest z prvních slov nabídnutých na jednotlivá písmena googlí abecedu. A protože už několik dní funguje na Google.cz nabídka dotazů i v češtině, zkusil jsem podobnou abacedu sestavit také, ovšem navíc i se slovy z Našeptávače Seznamu.

Je docela zajímavé, že se shoduje jen 10 11 z 31 dotazů, tedy skoro přesně jedna třetina. Rozdíly v zájmech uživatelů se přitom nijak výrazně neliší.

Související:

8 komentářů:

  1. Rozdíly v zájmech uživatelů se příliš neliší.. až na to, že uživatelé seznamu hledají "Úřad práce" a uživatelé Googlu "UPC" :-D (Já mám Seznam rád, ale tohle jsem si nemohl odpustit)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak třeba ještě youtube youtube.com je to samé v jiném provedení. Zajímavý přehled.

    OdpovědětVymazat
  3. Máte pravdu, shodu u Nokie jsem přehlédl. Už je to opraveno -- 11 shod z 31.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké je, jak se na G hledá S a na S zas G. Tipuju na lamy s přednastavenou domovskou stránkou, která jim nevyhovuje, a přecházející na tu, jež jim vyhovuje skrze vyhledávání.
    Snad jsem to moc nezašmodrchal :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě štěstí, že se na Google nehledá G a na Seznamu S. Jinak by se totiž zhroutil vesmír.

    OdpovědětVymazat
  6. No mne to celkem hezky ilustruje predstavu o uzivatelich obou sluzeb. G - mladi, dynamicti, s prevahou lidi od IT. S - zbyla vetsina naroda.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych se s tou charakteristikou uživatelů neukvapoval. Např. výše zmiňovaný úřad práce nehledají jen nezaměstnaní, ale také zaměstnavatelé a možná dokonce častěji.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.