středa 5. března 2008

Konverzace "mimo zápis" v Google Talku

Normálně se veškerá textová konverzace probíhající přes Google Talk archivuje ve složce Chats (Chaty) Gmailu. Platí to jak pro desktopového klienta, tak pro gadget Google Talk integrovaný v Gmailu nebo na samostatné stránce. Pokud si nepřejete, aby se konverzace archivovala, použijte volbu Go off the record a od toho okamžiku se již nic nezaznamená -- ani ve vašem účtu, ani v účtu vašeho partnera. Gmail též umožňuje trvalý zákaz archivace v nastaveni.

Poznámka: Google Talk dosud není lokalizován do češtiny a není integrován do starší české verze Gmailu.

2 komentáře:

  1. Fajn je, že se komunikace archivuje i při použití programů třetí strany (Miranda v mém případě). Škoda jen, že nejde takhle přes GMail archivovat také zprávy zasílané přes ICQ protokol. Nemusel bych ten soubor s historií pořád zálohovat a všechno by se dalo rychle prohledávat na jednom místě.

    OdpovědětVymazat
  2. Jiří, pokud použiju Gtalk gadget integrovaný přímo v Gmailu, archivují se mi i zprávy zaslané přes ICQ/AIM.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.