středa 3. října 2007

Rozšíří se Google Apps v českém školství

Na Lupě dnes vyšel zajímavý článek Google Apps snadno a rychle proti všem. Jan Wagner v něm popisuje nedávno počeštěnou sadu kancelářských aplikací od Googlu Google Apps a hlavně postup jejího nasazení na jedné české základní škole. Závěr jeho článku vyznívá pro Google Apps velmi příznivě, cituji:
Budu pokud možno stručný: balík Google Apps je okamžitě dostupnou, výhodnou a levnou alternativou pro nejrůznější skupiny zákazníků. Zde musím zdůraznit především neziskový sektor, živnostníky a malé firmy a samozřejmě školy všeho druhu. Google Apps jsou dobrou volbou i pro dodavatele připojení a i pro vývojářské firmy. Nehodlám odhadovat, kde je hranice výhodnosti verze Google Apps Premium či jak velká firma si může použití Google Apps risknout. Ale i mezi podniky s desítkami či stovkami zaměstnanců se najdou takové, které dosavadní dodavatelé zklamali nebo jim poskytují podobné služby za podstatně vyšší ceny.
Ohlasy v komentářích pod článkem už tak jednoznačně pozitivní nejsou. Objevují se zde snad všechny tradiční argumenty proti webovým aplikacím -- závislost na kvalitním a stabilním přípojení, rizika úniků informací apod. Celá polemika určitě stojí za přečtení a přemýšlení.

2 komentáře:

  1. A jaký je třeba Váš názor Marku?

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.