pondělí 29. října 2007

Gmail bude rychlejší

Podle informací z Google Analyst Day, který se konal 24. října, se mohou uživatelé Gmailu brzy těšit na několik novinek:

  • Po zobrazení seznamu zpráv se začnou načítat i jednotlivé zprávy, takže jejich následné otvírání bude rychlejší. Další zrychlení přinese kompletní přepracování javascriptové architektury aplikace.
  • Nový adresář kontaktů bude společný i pro Dokumenty Google. U sdílených dokumentů tedy snad konečně uvidíme normální jména, nikoli jen části e-mailových adres před zavináčem.
  • Gmail má být ještě více integrován s dalšími aplikacemi Googlu.

Při stejné příležitosti byla oznámena i podpora protokolu IMAP, která je již v Gmailu funkční. Google naopak nepotvrdil zvěsti o tom, že se změní i vzhled uživatelského rozhraní Gmailu.

7 komentářů:

  1. No, mě zatim u Gmailu chybí dost provázání s kalendářem, podobně jako ve "velkém" Outlooku. To bych ocenil víc než cokoli jiného...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za komentář, Tomáši. Jak konkrétně by sis to provázání představoval?

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda nevím ale mě to provázané přijde, běžně si posílám z outlooku meetingy na gmail tam si to uložím do gcalendaře nastavím si upozormění a pak mi zase příjde mail a dokonce i sms.
    Ale k té rychlosti jsem chtěl říct Gmail bude zase žrát o více trochu paměti.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm, to bude jistě skvělý. Jenom se obávám, že Gmail přestane fungovat v Opeře. Na tu nedám dopustit. No, uvidíme. V nejhorším začnu na Gmail a ostatní Googlovské aplikace používat Prism. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi nápad vkládání obrázků ke kontaktům přímo z web alb Picasa. Je to drobné zpříjemnění práce s kontakty.

    Koukněte se na Google Analyst Day na YouTube

    OdpovědětVymazat
  6. "Po zobrazení seznamu zpráv se začnou načítat i jednotlivé zprávy, takže jejich následné otvírání bude rychlejší."

    Což na pomalé lince ocením, když mi gmail bude načítat často zbytečně všechny zprávy a jakékoliv jiné mé internetové činnosti na úkor toho budou zpomaleny.. to je fajné :-)
    jak znám google, tak to asi vypnout nepůjde, co?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.