neděle 4. ledna 2009

Monitter monitoruje Twitter

Potřebujete-li živě sledovat zpravodajství a komentáře k určité události, osobě, místu apod., zkuste aplikaci pro monitoring Twitteru Monitter. Na stránce si můžete nastavit počet sloupců, do každého zadat dotaz podle pravidel hledání na Twitteru a do sloupce vám od toho okamžiku začnou proudit tweety odpovídající dotazu.

Jak ukazuje obrázek, zkusil jsem Monitterem monitorovat slova Gaza, Israel a Hamas. Je to docela cvrkot. Zejména sloupec Gazy běží rychleji, než stihnu číst. Pokud od Twitteru očekáváte jen "štěbetání davu", budete možná překvapeni, protože dobrou polovinu tweetů vysílají normální televize, noviny a různé organizace.

2 komentáře:

  1. před pár dny jsem narazil na TweetDeck (Adobe Air), který taky funguje na principu sloupců, a navíc umožňuje i vytváření skupin, kde lze nastavit sledování twitů těch, které si vyberu ze seznamu... mohu jen doporučit.

    http://tinyurl.com/4ou23t

    OdpovědětVymazat
  2. moc pěkne. Určitě se bude hodit. Zajímavá je také možnost vytvořit widget pro stránky. Díky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.