úterý 2. prosince 2008

Mr. Tweet vám poradí, koho sledovat na Twitteru

Jestliže používáte Twitter a přemýšlíte, koho byste ještě mohli či měli sledovat, požádejte o radu pana Tweeta. Za pár dnů (já jsem čekal asi tři) obdržíte dvě zprávy:

  1. Jedna obsahuje vaše sledovače (followers), které však vy nesledujete, i když byste možná měli. Obsahem se tedy příliš neliší od doporučení služby FriendOrFollow.com, kterou jsem představil v článku Za Twitter spravedlivější.
  2. Druhá zpráva je zajímavější, neboť obsahuje twitery, které nesledujete a možná o nich vůbec nevíte, ačkoli jsou vlivní a mohli by pro vás být zajímaví.

Oba seznamy jsou řazeny sestupně podle důležitosti twittera, ať už celkové či konkrétně pro vás. Algoritmus výběru a řazení není veřejný, vychází však zřejmě z počtu sledujících, poměru sledujících a sledovaných, vzdálenosti osoby v sociálním grafu apod.

Jak ukazuje obrázek výše, výpis je velmi podrobný. Každého twittera si můžete vygooglovat, dozvíte se, jak často twituje, kolik lidí sleduje a kolika je sledován, kdo z vámi sledovaných ho sleduje atd. U některých je dokonce uvedena pravděpodobnost, zda vás začne sledovat poté, co vy začnete sledovat jeho.

Na závěr ještě informace, jak Mr. Twittera o analýzu požádat. Inu, začnete ho sledovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.