středa 10. září 2008

Greasemetal - uživatelské skripty pro Google Chrome

Nejvíce výtek směřujících na Google Chrome se zřejmě týká jeho nedostatečné rozšiřitelnosti. Ne každému stačí bookmarklety, které jsem zmiňoval v předešlém článku a rozšíření známá např. z Firefoxu zatím prohlížeč od Googlu neumí. Nyní se ale objevila nová možnost -- Greasemetal.

Greasemetal do Chromu přidává podporu spouštění uživatelských skriptů vytvořených původně pro Greasemonkey. Vyvinul ho Kazuho Oku a zatím se jedná o první zkušební verzi. Funkční by měla být s uživatelskými skripty, které jsou kompatibilní s Operou či Safari. Pokud tedy Greasemonkey používáte, nebo by pro vás některé z mnoha hotových skriptů byly užitečné, můžete Greasemetal vyzkoušet.

Odkazy:

6 komentářů:

  1. Prosím o opravu hrubky "Nejvíce výtek..." děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Ten popsaný mechanismus naroubování rozšíření na prohlížeč mi připadá trochu podezřelý. Neovlivnilo to nějak výkon nebo stabilitu Chrome?

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel to nefunguje s Chromiem.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkousel jsem a dosel k zaveru, ze nez vydat takovyto polotovar tak meli par mesicu pockat alenspon na dokonceni UI. Ale holt si u Googlu musime zvyknout na to ze temer vsechny sluzby jsou beta. Mozna se tim Google zbavuje odpovednosti. IMHO to na Google hazi spatne svetlo, neb to vypada, ze nejsou schopni nic dotahnout do konce (viz beta Gmail co bezi uz hnedle 3 roky).

    OdpovědětVymazat
  5. Humanoidvani, Greasemetal není produktem Googlu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.