pondělí 21. ledna 2008

Počasí už i na mapách Google

O tom, že můžete studovat aktuální počasí na Google Earth, jsem psal už v listopadu. Nyní je k dispozici i webová verze na mapách Google. Chcete-li vyzkoušet, přepněte se na záložku Moje mapy (My Maps), a pod nadpisem Vybraný obsah (Featured content) vpravo dole zaškrtněte The Weather Channel. Poté si z dalších nabídek nejspíš zvolíte Global Clouds (globální oblačnost), Cities (města) a stupně Celsia namísto výchozích stupňů Farhnheita (rychlost větru ale zůstane v mílích za hodinu).

Nepříjemné je, že si aplikace nastavení nepamatuje a při zapnutí vrstvy počasí vás vždy přenese nad USA. Také z barvy oblačnosti není moc poznat, kde je zataženo více a kde méně.

3 komentáře:

  1. Rýchle prenesenie sa nad Slovensko (ČR, Európu) som vyriešil tak, že som si ako jednu zo svojich mám vytvoril mapu z nadpisom Slovensko a jediným zapichnutým bodom (ten je podmienkou funkčnosti tejto finty) do prostriedku územia. Takže keď sa otvorí stránka máp a kliknem na záložku Moje mapy a kliknem na svoju mapu "Slovensko", som na 3 kliky doma.

    A potom už len zapnúť vrstvu počasie.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné Marku díky. Nevíš náhodou, jakým způsobem/jestli bych mohl vložit mapu s touto vrstvou do vlastních stránek? Koukal jsem do dokumentace, ale moc chytrý z toho nejsem...

    OdpovědětVymazat
  3. Jirko, cizí maplety asi do vlastní mapy nijak normálně nedostaneš. Leda bys udělal revers engineering jejich kódu a podle toho si to přes Google Maps API napsal sám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.