čtvrtek 24. ledna 2008

Online prohlížeč souborů Microsoft Office

Nemáte MS Office či OpenOffice a chcete si prohlédnout nějaký dokument ve formátu Word, Excel či PowerPoint? Microsoft sice pro takový případ nabízí své prohlížeče zdarma, ale máte i další možnost -- Zoho Viewer. Jedná se o online aplikaci nevyžadující download, instalaci ani registraci. Pokud jste soubor našli ke stažení na webu, stačí zkopírovat (pravé tlačítko myši + Kopírovat adresu odkazu) a vložit jeho adresu.

Zoho Viewer umí zobrazit nejen dokumenty ve formátech Microsoft Office (doc, xls, ppt, pps), ale i OpenDocument (odt, ods, odp), OpenOffice (sxw, sxc, sxi) a některé další (pdf, rtf, html, txt). Zatím nepodporuje nové formáty Word 2007 (docx), Excel 2007(xlsx) a PowerPoint (pptx), ani soubory aplikací Visio či MS Project.

4 komentáře:

  1. Super, naozaj uz funguju aj tie ods dokumenty z OO? Lebo skusal som to pred par dnami a este to nefungovalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Peter, já jsem zrovna ODS nezkoušel, ale je uveden v podporovaných formátech.

    OdpovědětVymazat
  3. Marku, díky za tip na užitečný nástroj, hned jsem ho využil - shodou okolností právě na formátu ODS, takže tímto potvrzuji, že jeho podpora funguje bez problémů.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to dobře akorát ve formátu .txt neumí češtinu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.