čtvrtek 13. prosince 2007

Chybí vám v Googlu našeptávač?

Doplněno 27. 8. 2008: Google spustil našeptávač na homepage.

Oblíbili jste si Našeptávač Seznamu a chybí vám něco podobného v Googlu? Žádný problém. Google má našeptávač také (říká mu Google Suggest), a dokonce déle než Seznam. Místo počtu hledání hledání ovšem ukazuje počet nalezených výsledků, což mi připadá logičtější. Pokud používáte standardní vyhledávač Google.com, můžete si ho snadno zapnout:
  1. Navštivte Experimentální laboratoře Googlu.
  2. Najeďte na nadpis Keyword suggestions a klikněte na tlačítko Join this experiment.
Od toho okamžiku budete mít v doméně Google.com našeptávač zapnutý jak na úvodní stránce, tak na stránce s výsledky hledání. Přestane-li se vám líbit, vypnete ho kliknutím na Keyword suggestion vpravo nahoře (rozbalí se menu) a dalším kliknutím na Leave experiment.
V doméně Google.cz a v iGooglu našeptávač (zatím) nefunguje. Můžete si ale nainstalovat Google Toolbar a hledat z něj. (via Google Blogoscoped)

6 komentářů:

  1. Ahoj Marku, doporučuji vyzkoušet rozšíření CustomizeGoogle - umí přidat do Google nejen našeptávač, ale má i další funkce.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Proboha jen to ne. Stačí, že má dnes každý druhý web podobná hejblátka a vyskakovátka, která se chovají dost nevyzpytatelně a ještě aby to měl i Google, který denně používám asi nejčastěji. Díky, ale nechci a děkuji chytrým mozkům v Google, kteří tuto fíčurku nechali defaultně vypnutou.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě by spíše, z hlediska SEO, zajímal nástroj, který zobrazuje počet hledání klíč. slova v určitém termínu a na určitém území. Existuje něco podobného?

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s Davidem Lengyelem, našeptávače jen dokonale zpomalují celý proces hledání. Třeba ten od Seznamu kolikrát zařídí, že vyhledávám úplně něco jiného, než co jsem zadal.

    OdpovědětVymazat
  6. Našeptávač už v nabídce Experimental Search není, po dvou letech se není čemu divit. Čekám, že už to není jen experiment, ale už to přešlo do běžné praxe. Používala jsem Internet Explorer a našeptávač mi na googlu naskakoval automaticky. Teď jsem přešla na Google Chrome a mám s tím problém. Poradí mi někdo, prosím?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.