neděle 11. listopadu 2007

Rychlé posílání velkých souborů s PipeBytes

Potřebujte někomu rychle poslat velký soubor a nevíte jak? Zkuste službu PipeBytes. Je sice anglicky, ale je tak jednoduchá, že při odesílání ani příjmu souborů není co pokazit. Funguje bez instalace, bez registrace a dokonce i bez e-mailu. Maximální velikost posílaných dat navíc není omezena.

Na úvodní stránce kliknete na Send File, na další stránce zadáte soubor, volitelně napíšete zprávu pro příjemce a kliknete na Start Upload. Zobrazí se číselný kód, který sdělíte příjemci, nebo mu pošlete speciální odkaz třeba přes ICQ. Příjemce klikne na Pickup File, zadá kód (nebo rovnou přejde na odkaz, který od vás dostal) a klikne na Start Download. Tím se přenos souboru spustí. Během přenosu můžete sledovat jeho průběh a video z YouTube (bez toho bych se obešel).

Výhodou i nevýhodou PipeBytes je, že odesílání i přijímaní souborů probíhá současně, takže příjemce nemusí čekat, až odesilatel celý soubor uploaduje. Tím se liší od většiny konkurentů, u nás reprezentovaných např. službami Úschovna.cz či eDisk, v zahraničí např. Senduit. EDisk sice nabízí tzv. rychlý upload bez registrace a volitelně i bez úschovy souborů, ale maximální velikost souboru je jen 50 MB. Úschovna.cz přijímá soubory do 100 MB a ukládá je až na 14 dnů.

(via Read/WriteWeb)

3 komentáře:

  1. Pěkné, tudle službu jsem neznal, možná jí využiji, protože tím že nepoužívám ICQ6 mi hodně lidí nemůže poslat soubor. Nabízí se řešení..
    Testoval jsem službu na lance, bohužel to běželo pouze rychlostí internetu, lepší by bylo, když by se vytvořilo přímé připojení a soubor se přenášel po lan. Ale to asi naprogramovat jako webovou službu nejde.

    OdpovědětVymazat
  2. Free verze omezuje přenos na 128 kb :-(

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.filemail.com.....podle me to nej co sem na netu zatim nasel..rychly, taky jednoduchy, moznost nasazet tam treba deset souboru...a vydrzi to tam az 7 dni a muzete si nastavit kolikrat to muze bejt stahnuty...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.