neděle 18. listopadu 2007

Jak zablokovat animace ve Firefoxu

Nejsem schopen číst, pokud se mi na stránce něco hýbe. Proto mi po přechodu na Firefox dost chyběla možnost zakázat přehrávání animací, kterou nabízí Internet Explorer. Až Philipp Lenssen mi ukázal, že animace lze zablokovat i ve Firefoxu. Stačí do adresního řádku napsat about:config, najít položku image.animation_mode a nastavit ji na none.

Uvedený postup znehybní animované obrázky typu GIF. Na flashové animace (nejčastěji reklamy) jsem už dříve objevil vynikající rozšíření Flashblock.

5 komentářů:

  1. Pekné, ale je ešte jeden typ. Napríklad na lupa.cz v pravom stĺpci sú ponuky zamestnania od jobs.cz, ktoré idú raz hore, raz dolu. Adblock nefunguje (nenašiel som asi ten správny filter) a ani tento návod sa nehodí. Nejaká rada by nebola?

    OdpovědětVymazat
  2. Reklama Jobs.cz na Lupě je textová a pohybuje s ní asi JavaScript. Taky mi dost vadí. Nejrychlejší asi je, zúžit si na přečtení článku okno prohlížeče, aby pravý sloupec nebyl vidět.

    OdpovědětVymazat
  3. [1][2] Taktéž mám s Lupou obrovský problém. Tedy už ne :) http://tinyurl.com/2kr5ye

    OdpovědětVymazat
  4. Jednoduše ;-)

    Blokujte:

    http://www.lupa.cz/*#DIV(ad-ad*)

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za tip. Opět další krok k tomu, abych dokázal s FF spokojeně pracovat. Tohle je jedna z maličkostí, které jsou v Opeře bezproblémově přímo dostupné. Bohužel poslední verze Opery 9.5x jsou jaksi podělané, takže se snažím používat FF. No a jako každá změna je to poněkud nepohodlné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.