úterý 19. srpna 2008

iPhone nebo GooglePhone?

Ve stejný den, kdy se objevily ceny a tarify prvních iPhonů 3G v ČR (via Marigold), vyšla i zpráva o homologaci telefonu HTC Dream, který se zřejmě stane prvním přístrojem s operačním systémem Android. O Androidu jsem psal již loni v listopadu. Z velké části za ním stojí Google, takže se pro budoucí telefony s tímto systémem pomalu vžívá název Google Phone. HTC Dream s Androidem ukazuje toto krátké video:



Já mobilem telefonuju sotva jednou týdně, SMSkuju ještě méně. Většinu času na něm čtu RSS a používám další webové služby. Mám na to MDA Vario (čili starší HTC) a na iPhone s větším displejem a pohodlnějším ovládáním jsem se už hodně těšil. Teď ale váhám, zda nepočkat na Google Phone. V USA by měl být k dispozici už letos na podzim, u nás... čert ví. Možná nikdy. Raději čekat nebudu.

6 komentářů:

  1. Dobrý večer Marku,

    a tím, že přejdete na iPhone nebo Google Phone, nebude Vám chybět hardwarová klávesnice? Pokud se nepletu, HTC Vario ji má. Sám vlastním HTC TyTN a život bez HW klávesnice si již nedokážu představit.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za oba komentáře, oba zmiňují hardwarovou klávesnici. Ano, moje současné HTC ji má, ale píšu na ní jen otazník, který chybí na té softwarové. Asi je to moje chyba, ale nikdy jsem se ji nenaučil používat. Nevím ani, jak se na ní píše s diakritikou, a dvěma palci mi jde psaní pomaleji než píchátkem na SW klávesnici.

    Stejně ale na telefonu moc nepíšu. Sem tam nějaký urgentní e-mail nebo schůzku do kalendáře. Psaní na něčem tak malém asi bude vždycky pomalé. Poznámky je rychlejší nadiktovat a pak přepsat ze záznamu.

    OdpovědětVymazat
  3. HTC Dream mam mat "slider" tak ze pravdepodobne aj nejaku HW klavesnicu.

    OdpovědětVymazat
  4. Akú RSS čítačku používaš?

    OdpovědětVymazat
  5. Piki, používám Google Reader, mj. právě proto, že jde velmi dobře používat současně na počítači i telefonu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ok. A jak se pak na HW klavesnici pise diakritika?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.